Google+ Followers

keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Hyviä uutisia! ♥♥

Kesällä kerran Porvoossa.


Nyt kun olet menossa, mennyt, minä jään
tähän taloon yksin. Seinät joita peittää vanhan naisen tapetti,
portaat, jotka kerta kerralta kiihdyttävät hengityksen,
putket, joiden ääni kuuluu kuin televisio.
Se katse, jonka sateen silmistä näin, 
se kaipaus kohti minua ja minusta pois
on yhä täällä. Tuoksu joka jäi iholtasi,
naurahdus, jossa suru nukkui untaan,
tukka jonka hopeiset langat sulautuvat
mustaan yöhön. Sinun äänesi
yhä hengittää vieressä pientä rytmiään
ja minä, valveille jäänyt, sitä kuuntelen.
Vaikka olet poissa, vaikka aika
on laittanut väliimme pitkän kaupungin,
tätä ette voi viedä minulta pois, muistot.

- HANNU MÄKELÄ -

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jotkut meistä ehtivät enemmän kuin jotkut toiset. Jopa häkellyttävän paljon enemmän. Ehkä johtunee osaksi ahkeruudesta, työteliäisyydestä ja lahjakkuudesta. Syitä on varmasti monia. Kirjailija Hannu Mäkelä on on yksi tuotteliaimpia suomalaisia kirjailijoitamme kautta aikojen, tähän mennessä jo yli sata teosta hyvin monipuolista kirjallisuutta. Tämän lisäksi hän on taiteen akateemikko, jonka arvonimen saavuttavat hyvin harvat ja valitut sekä arvostetuimmat henkilöt.

Erinäisten syiden takia lukemiseni on vaikeutunut (silmäsairaus) enkä sen vuoksi pysty tekemään kunnon postauksia. Kuitenkin olen kasan kirjoja lukenut, joista en voi postata. Pyydän että lukijakuntani ei tästä syystä pahastuisi.
Osallistun vielä kirjailija Maiju Lassilan muistoksi tehtävän muistokirjan tekemiseen, johon halaluaisin myös teidänkin osallistuvan moniaistisen teoksen ennakkomyynnissä. Tämä rahoituksen takia.

Maiju Lassilan alias Algot Untolan (Tietäväinen) kunniaksi julkaistaan kirjalijan 150v. syntymäpäivänä 18. päivä marraskuuta 2018. Runoteosta voi tilata vielä ennakkomyynnistä 20. päivään maaliskuuta AD 2018.
Katso:  mesenaatti.me/runoteos/
Maiju Lassila täyttää 150 vuotta 28.11.2018. Tämän kunniaksi teemme runoteoksen, joka kuljettaa lukijansa hänen jalanjäljilleen! Tulitikkuaskin muotoinen laatikko sisältää runokirjan, kartan ja runoihin loihditut upeat äänite- ja videotallenteet!
Olen tilannut kolme runoteosta  itselleni ja lähipiirilleni. Voit myös ostaa mainostilaa liikkeesi hyväksi. Ja kaikenlaista muuta.♥
Toivotan kaikille oikein antoisaa viikonloppua ja loppuviikkoa! Terveisin Aili-mummo.♥♥
Ks. https://www.facebook.com/elamaanherannyt/

8 kommenttia:

 1. Miten upea runo Mäkelältä! Olen myös hänen ihailijansa ja se alkoi siitä L onervan Liekkisydämen alkukirjoituksesta, jonka on kirjoittanut Mäkelä: En ole kertaakaan kyennyt lukemaan sitä kyynelehtimättä.

  Ikävä kuulla silmistäsi...Me aloimme Lumimiehen kanssa syödä yhtä silmiin vaikuttavaa luontaistotetta ja kerrankin hän halusi sitä heti ostettavan lisää, kun tänään se loppui. Minulla on mystisemmät vivat eli mennään syvissä vesissä.

  Kaikkea hyvää sinulle Aili♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkelän runo on julkaistu vuonna 1980 runokokoelmassa Ikään kuin ihminen. luulen että siinä hän muistelee ensimmäistä vaimoaan Maikki Harjannetta, josta hän erosi. Toki surullinen on usein erokin, kokevathan osapuolet suuren menetyksen. Tai sitten ei...

   Syvissä vesissä olen minäkin rämpinyt jo vuosia. Mutta päämäärä on meillä itsekullakin selvillä.

   Kiitos Leena toivotuksistasi. KAikkea hyvää -ja hyvää terveyttä sinullekin, Leena♥♥♥

   Poista
 2. Miten vahvana kaipaus sykkiikään Mäkelän runossa, kaipaus, joka on todellista ja pohjautuu hänen venäläissyntyisen vaimonsa menehtymiseen. Käsin kosketeltavaa. Kiitos runosta Aili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ei kaivata venäläistä naista, vaan taiteilija Maikki Harjannetta, josta Mäkelä erosi. Runo on julkaistu v. 1980 kokoelmassa Ikään kuin ihminen.

   Ole hyvä ystäväni Anja-Regina!♥♥♥

   Poista
 3. Hannu Mäkelän Syksy tuli kutsumatta on kirjahyllyssäni. Ostin sen nuorena, siis kauan kauan sitten :D ja täytyy lukea uudelleen. Kiitos, Aili runosta ja kaikkea hyvää ♥. (Ikävä kuulla tuosta näön heikkenemisestä, mutta voimia sinulle. Onneksi on jo paljon äänikirjojakin saatavilla.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosilukua et taida muisttaa?
   Tuo kokoelma joka kirjassani mainitaan, oli Ikään kuin ihminen ja se on vuodelta 1980 eli lähes 40v. takaa.

   Kiitos Aila, toivon, että vielä jotakin säilyy! Hoidettu on!♥♥♥

   Poista
 4. Tuo runo kosketti, jos olisin lukenut sen takavuosina en olisi itkemättä lukenut. Runot jysähtävät eri tavoin eri aikoina, se mikä ei koskettanut eilen, saattaa olla totta tänään. Toivon että saat jollakin tavoin avun silmiisi, olenkin ihmetellyt hiljaisuuttasi. Hyvää kevättä Ailille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syitä on suuri joukko muitakin, kaikki terveydellisiä!
   Toki näin on kuten sanot. Riippuen tilanteista ja mielialasta.

   Kiitos toivotuksista, Irja! Samoin sinulle ja uudelle onnellesi♥♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥