Google+ Followers

torstai 26. huhtikuuta 2018

Kertausta keväältä 2012

Huhtikuussa (14.4. 2012) Alaniassa.


Kesä otti varovaisia ensiaskeleitaan huhtikuun neljästoista vuonna 2012, kun saavuimme turisteina Alaniaan. Meitä oli kaksi Tikkalan naista, Marjatta ja minä. Tuolloin oli huhtikuun melkein puolivälissä ollessa lämpötila ehkä liiankin viileä, ainakaan sää ei nostanut meille hikeä pintaan. Ilma kylmeni koko ajan kotiintuloamme kohti. 

Kirjoitin matastamme neljä postausta huhtikuussa 2012, joista ensimmäinen oli nimeltään Matkalla Alaniassa 1. 

Nyt en enää pysty matkustelemaan erinäisistä syistä, ja se on minusta paha puute. Minusta matkailussa on jotain kiehtovaa, saahan siinä matkalla olija tutustua vieraan maan oloihin ja ihmisiin. Ja jos osaa englantia tai paikallista kieltä, voi myös keskustella ihmisten kanssa. En ihmettele sitä, että hyvin monet suomalaiset ovat ihastuneen Turkkiin ja sen ihmisiin.

Oli yksi asia, mistä en pitänyt: turkkilaiset ovat liian kovia kauppamiehiä! Jo ensimmäisellä Turkin matkallani  Marmarikseen minulle yritettiin väkisin myyntiä, mutta sain siitä niin suuren inhon näitä kauppiaita kohtaan, että suutuin ja kaupat jäivät tekemättä. Se tapahtui jo vuonna 1989.
Meren äärellä samana päivänä.

Tein loppuvuodesta tästä matkasta kuvakirjan, josta tein myös postauksen. Annoin kirjan läheisillemme joululahjaksi.

Tästä sekalaisesta vaatekasasta etsimme viemisiä koti-Suomeen.

Kävimme ravintoloitsijan kotona tutustumassa hänen kotiinsa, jota esitteli
itse talon rouva. Siinä sivussa hän hoiti liikettään ja teki kanssamme vaatekauppaa. Valikoima oli hyvin 'monipuolinen' ellei suorastaan kirjava. Hyvin moni meistä löysikin jotain ostettavaa joko itselleen tai ystävilleen viemisiksi. Minä ostin komeasti itselleni turkkilaiset naisten housut! Ne ovat minulla yhä tallella.

Ihmettelimme myös matkoja järjestävän Deturin osuutta tässä kaupankäynnissä. Missä vain on mahdollista, matkatoimisto järjestää itselleen suuret boonukset. Siitä syystä hinnat kipuavat kohti korkeutta. Deturia hallitsevat jotkin suomalaiset naiset, heillä on raha verissä, ja heillä on myös turkkilaiset aviomiehet.
Pienessä vuoristokylässä näkyi jo kevät olevan pitkällä, uudet viheriät lehdet ovat puissa.

Mutta kaikesta huolimatta meillä oli hauskaa! Kaikkea myydään järjettömillä hinnoilla. Nahkatakin maksavat enemmän kuin meillä kotona. Miksi siis sellaisia pitäisi mennä Turkkiin ostamaan?

Lumet lähtevät pikkuhiljaa haihtumalla ilmaan. Äsken muuten satoi. Huomenna lupasivat 10 +astetta, joten kevät edistyy. Ja maanantaina on sitten jo Vapun aatto!

Toivotan teille, ystävät, oikein antoisaa loppuviikkoa ja huhtikuun loppua!
                                           ♥ Terveisin Aili-mummo ♥


4 kommenttia:

 1. Mukava muistella tehtyjä matkoja.
  Hyvää viikonloppua ja toukokuun alkua.

  VastaaPoista
 2. Todellakin, kiitos Unelma!
  Samoin myös Sinulle ja taatalle!♥♥♥

  VastaaPoista
 3. Kiva on aina palata uudestaan muistelemaan menneitä.

  Iloista Vappua sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kivaa, kun paljon uudempaa ei ole.
   Kiitos Sylvi, samoin sinulle ja puolisollesi!♥♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥