Google+ Followers

keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Ennustajanaisia ja lähimenneisyyttä


Tänään (lue eilen)  alkoi armon vuosi 2019, edellinen vuosi on jo historiaa. Olkoon tämä vuosi rauhallinen ja onnekas kaikille meille.

Samaani voi olla myös runoilija. Tässä tapauksessa hän on entinen läänintaiteilijamme Anneli Heliö, jonka olen omavaltaisesti nimennyt samaaniksi. Minusta hän on ansainnut hyvin tuon antamani nimen. Viime vuonna ilmestyi Annelilta runoteos nimeltä Kuun veli Unten soturi Mediapinta kustantamon kautta sarjassa Suomi 100 runokirjaa. Ostin kirjani AdLibriksen kautta.

Suutelen Sinua Maa
Huohottavilla rinnoillsi tunnen
Ihmissuvun katkeilevan hengityksen
Raahaudun ylisesi
Käsin lämpöäsi tapaillen
Puhut ammoin hyytyneen
Veren äänellä

Suutelen Sinua Aasian Äiti 
Minä Naarashirvi
Valmiina Häihin


- Anneli Heliö -Tasan vuosi sitten jouduin sairaalaan, kun oikea peukaloni loukkaantui kaatuessani lattialle työhuoneessani. Siitäpä alkoi sairaalakierre, jolla elämässäni ei ole vertaa.  Olin siellä yli kaksi viikkoa, pääsin 16 päivä tammikuuta kotiin, ja kaikki sujui hyvin.
kotona Maaliskuussa minulla nousi äkkiä kova kuume, ja taas oli asiaa Tikkamäelle,a josta minut vietiin Kontiolahden kunnan sairaalaan, koska Keski-Karjalan sairaalat olivat täynnä. Kuume oli päiväunieni aikana (12-18) noussut jonnekin 39 tienoille tai ylikin. Ambulanssimiehet suosittelivat kovasti lähtemistä hoitoon.

Olin Kontiolahdessa neljä ja puoli viikkoa, josta tulin kotiin Tikkalaan, ja sain olla "omassa kotona" peräti kolme vuorokautta. Taas vietiin Tohmikselle, tällä kertaa lääkärin määräyksestä. Kunto oli huono "verenmyrkytyksen" jäljiltä. Olin kotikuntani yksikössä neljä ja puoli viikkoa, tuli taas oman kodin vuoro.


Kotona sain pitää kesälomaa taas kolme viikkoa, jonka jälkeen elokuun alussa minut määrättiin taas Tohmajärven kunnansairaalaan, jossa oltuani viisi viikkoa tieni vei taas Tikkamäelle. Siellä ollessani sain pahan kohtauksen K-neljä-osastolla. Jouduin sieltä kaksi kerrosta alemmaksi, K-kaksi osastolle, jossa sain ensiapua ja jäin elävien kirjoihin.

Minulle oli taas puhjennut uusia ja tuntemattomia sairauksia, joista sain ajan mittaan lähempää tietoa eräältä tamperelaiselta tutkijalta. Luvattu on, että maaliskuussa saisin lisätietoja, diagnoosia ei vielä ole.

Vuosi päättyi, olen ollut yhä Tohmiksella. Nyt on valmisteilla asunnon hankinta ja sen jälkeen muutto. Toivossa on hyvä elää!

Onnellista vuotta 2019 kaikille ystävilleni ja lukijoilleni! Terveisin Aili-mummo!
16 kommenttia:

 1. Hei Aili-mummo
  Anneli Heliön runo on verevä ja elämän makuinen, upea valinta. Viime vuosi oli kohdallasi todella vaiherikas, eikä niin mukavalla tavalla. Vähän ielessäni mietinkin, että jotain on varmasti tapahtunut, sillä olet ahkera kirjoittaja. Toukokuusta asti jatkunut tauko enteili monia asioita ja toivon sydämestäni, että pahimmat sairastelut olisivat nyt takana päin ja uusi vuosi alkaisi terveimmissä merkeissä. Muutto on aina rankka koetus, mutta kun kaikki oleellinen ja tärkeät muistot ovat siirtyneet uuteen paikkaan, voi hengittää jo hivenen vapaammin. Tervettä uuden vuoden jatkoa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pitsit! Hienoa että pidit A H:n runosta, ne ovat upeita. Olin tosi kauan hyvin heikossa kunnossa. Toivon että läppärillä kirjoittelu sujuu paremmin. Muutto omasta kodista ei ole kenellekään helppoa. Yhdyn täysin toiveeseesi, Pitsit sekaisin. Hienoa tavata teitä ystävä-blogisteja. Tervettä ja onnekasta vuotta 2019 myös sinulle!

   Poista
  2. Kiitos sanoistasi, Pitsit sekaisin!
   Hyvää vuoden 2019 jatkoa sinulle,ja innokasta postailua.

   Poista
 2. Toivon että tämä vuosi olisi parempi. mutta sairauksille me emme voi mitään,siitä voi olla kiitollinen että meillä suomessa on hyvä terveyden huolto, melkein ilmainen, mistään leikkauksista ei tarvitse maksaa, ja lääkkeet korvataan puoleen tai kokonaan jossain tapauksissa.Kun ajattelen 84 vuotiasta äitiäni, niin hänellä on hyvä hoito yötä päivää, ranneke hälyttimellä apu tulee nopeasti.voimia jokaiseen päivään teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pike! Olet oikeassa. En kyllä pystyisikään maksamaan pienestä eläkkeestäni käypää korvausta. Toivorikasta vuotta 2019 sinulle ja äidillesi, ja siunausta!

   Poista
 3. Toivottavasti selviää sairauden syy ja löytyy parantava hoito! Muuttohan on rankkaa, mutta sinulla on varmasti siihen apua saatavilla. Toivon terveyttä ja hyvää jatkoa tälle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan löytyy, todella. Rankkaa on ja ehkä kallistakin. Toivotan sinulle samoin,Emilie, tälle vuodelle.

   Poista
 4. Kiitos, että olet taas täällä. Rankkaa aikaa olet käynyt läpi. Valoa siintää kuitenkin hiukan jostain rakosista, toivon. Voimia jokaiseen päivään. Olkoon tämä vuosi toivontuoja.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Suomalainen Kyproksella. Toivon että olet oikeassa; kuin myös itsellesi.

  VastaaPoista
 6. Huhhuh, onpas sulla ollut rankka vuosi. Toivottavasti sairastelun syy selviää pian. Paljon voimia ja lämpimiä ajatuksia täältä Kontiolahdelta sekä parempaa tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on ihan todella! Syitä ja useampiakin, on selviämässä. Todella hyvää uutta vuotta Elina sinne Kontiolahdelle! <3

   Poista
 7. Hei Aili! Eipä sitä uskoisi, että kun peukalo loukkaantuu, joutuu pitkään sairaalakierteeseen.
  Kyllä minäkin mietin, että mitä sinulle on oikein tapahtunut, siksi soitinkin silloin. Kun meille tulee tuota ikää, niin se tuo jos vaikka mitä mukanaan.
  En minäkään uskonut, että tästä lonkkaleikkauksesta koituisi näin pitkä-aikaista "sauvakävelyä" ja niin suurta kipua, mitä se on elämääni tuonut.
  Olin sairaalaan mennessäni todella huonossa hantissa, sanoivat, että oli täysin kulunut pois se suojaväli lonkasta ja luut hankasivat toisiaan. Lääkärikin sanoi, että leikkaus oli kovin myöhään. Sille en voinut mitään, koska yritin mennä aikaisemmin, mutta ei otettu.
  Nyt se sentään tuntuu pikkuhiljaa tulevan paremmaksi, joten uskon taas tulevaisuuteen.
  Odotellaan siis kumpikin parempaa kevättä ja terveyttä jatkoon. Kaikkea hyvää sinulle alkavaan vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KUka uskoisi, vaan syitä löytynee muitakin. Mutta oudot sattumuksetkin kuuluvat joukkoon.Ikä on tärkeä tekijä muiden tekijöiden joukossa. Sinäkin olet saanut sen kokea...Toivon sinulle Ilona pikaista paranemista lonkkaleikkauksestasi. Hyvää vuoden jatkoa Sinulle ja läheisillesi, Ilona! <3

   Poista
 8. Nirhaumista koituu usein infektioita, ja niistä pitkä vaiva. Josko tuosta trafiikista mitään hyvää on, niin se että tulet ihmisten ilmoille - ympärillä oleva porukka aina virkistää sosiaalista ihmistä kuten Sinä! Kaikkea parasta tulevaan vuoteen - keskitä omaan hyvinvointiisi!! Lämpimin terveisin Esa A.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos sinä ihana Apollo sanoistasi! tästä minä olen todella virkistynyt. Olen toki sosiaalinen ihminen, ainakin ajoittain!

   Lämpimät toivotuksesi otan ilolla vastaan! Samoin sinulle, Esa A. musiikkiteatterista :)

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥